William, SJoerd, Chris en Coen van Yfeel.

YFeel coronaverhalen vanaf vrijdag te volgen

Vrijdag (13 november) treedt het muzikale makerscollectief “YFeel” voor het eerst naar buiten met een bijzonder project gericht op mensen die zijn geraakt door de gevolgen van corona. In een tijd waarin iedereen op zoek is naar perspectief geloven de vier muzikanten in muziek als medicijn. Door middel van vlogs en livestreams geven zij de kijker een eerlijk beeld van hun weg naar het eindproduct: Drie inspirerende liedjes en mini-docu’s over de ervaringen van gewone mensen in bijzondere tijden. Te volgen vanaf vrijdagavond 21.00u op https://yfeelmusic.nl.


De vier muzikanten werkten al samen in verschillende settings maar het was de corona crisis die singer-songwriter William, producer Chris, bassist Coen en drummer Sjoerd het laatste zetje gaf om het collectief “YFeel” op te starten.


Als professionele muzikanten en zzp’ers zijn zij zelf ook getroffen door de crisis en de bijbehorende maatregelen. In elkaars verhalen en die van anderen vonden zij erkenning en herkenning. Maar niet iedereen heeft in deze onstuimige maanden mensen om zich heen, waarmee gevoelens en ervaringen kunnen kunnen worden gedeeld.

Logo van het muzikale makerscollectief “YFeel”
Logo van het muzikale makerscollectief “YFeel”


Vandaar dit project waarin de muzikanten de verhalen van drie mensen wiens leven op z’n kop is gezet in een lied vangen om daarmee anderen te troosten, bemoedigen en inspireren. Omdat de verhalen die door de liedjes heen worden verteld zo bijzonder en waardevol zijn, wordt bij elk lied ook een korte documentaire gemaakt waarin het verhaal dat de inspiratie vormde voor het lied wordt verteld door de hoofdpersoon in kwestie.

De uitvoering van dit project wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Cultuurmakers Fonds.


Het creatieve proces zal vanaf vrijdag 13 november 2020 om 21.00u door middel van vlogs en livestreams te volgen zijn via de volgende kanalen:
https://yfeelmusic.nl
https://facebook.com/yfeelmusic
https://instagram.com/yfeelmusic